Bäst produkter – Ännu bättre människor

Mattias Lyckberg, VD på Intenso Teknikrekrytering, och Peter Rydebrink, VD på Euromekanik

Hur kan ett företag med huvudkontor i stadsdelen Bagaregården, Göteborg verksamt i en marknad där några av världens största företag finns, hävda sig, utmana och attrahera kompetens? 

Kanske det är så att ett mindre företag med 24 anställda erbjuder både marknaden och de anställda något annat än vad de stora bolagen kan? Vi på Intenso teknikrekrytering har under längre tid haft ett samarbete med Euromekanik AB, etablerat 1974, som idag är ett säljbolag med fokus på egen teknisk kompetens. De senaste 10 åren har Euromekanik levererat mer och mer avancerade systemlösningar och har i processen befäst sig som specialister inom flera teknikområden. Med prestigeprojekt till Stockholms stadsgasnät och SSABs omställning till grönt stål har de skaffat sig en tydlig position på marknaden.

Peter Rydebrink, VD och ägare berättar att visionen självklart är att fortsätta utvecklas genom fler tekniskt utmanande projekt och teknisk försäljning av kvalitativa komponenter.

”Styrkan som vi har är våra kompetenta medarbetare, upparbetade kanaler med leverantörer och relationerna till våra kunder. Det är enkelt att se varje medarbetare i vår organisation och självklart smittar den kulturen av sig till våra kunder. Trivs vår personal trivs också våra kunder med oss. Målet är att arbeta med de bästa tillverkarna och att vi, genom att vara hjälpsamma, tillför våra kunder kompetens och bra lösningar. Detta uttrycker vi i vår ledstjärna som är – bäst produkter, ännu bättre människor.”

Vi är för dåliga på att skryta. Våra medarbetare tar verkligen ett stort eget personligt ansvar över sitt arbete och de ger kunderna sitt engagemang

”Förutsättningarna för att trivas här är goda, vi har en sund tillväxt som ger utrymme för varje medarbetare att kunna växa med sina uppgifter. Vi satsar på personalen, gör resor och har kul tillsammans.” Peter ler och med en liten hemlighetsfull röst säger han, – ”som att på fredag skall vi lära oss att sjunga tillsammans. Kombinationen fokus på människan och affären gör oss framgångsrika!”

”Vi har självklart mycket kvar att lära. Nu kommer vi t.ex. att arbeta med att visa lite tydligare vad vi faktiskt åstadkommit med våra kunder. Vi är för dåliga på att skryta. Våra medarbetare tar verkligen ett stort eget personligt ansvar över sitt arbete och de ger kunderna sitt engagemang.”

”De kommande åren behöver vi rekrytera. Vi letar efter kunskapshungriga personer som gillar att hjälpa kunder med tekniska lösningar, har talang för den kommersiella delen och genom sitt tålmodiga sätt kan skapa förtroende och långa relationer.”

Ta gärna kontakt med Mattias Lycberg på Intenso Teknikrekrytering om du känner att du vill bli en del av Euromekaniks framgångsrika team!

Mattias Lyckberg