Serviceingenjör Göteborg
med projektansvar inom miljö/energi/processindustri 

Vi söker nu en serviceingenjör till vår serviceavdelning i Göteborg. 

Hos oss erbjuds du ett spännande och utmanande arbete inom process, energi och miljö. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer att få arbeta med service, leda ombyggnadsprojekt och hantera reservdelar för våra anläggningar. Vi har förmånliga anställningsvillkor med övertidsersättning och erbjuder utbildning för att upprätthålla certifikat och kunskap i framkant, du har självklart tillgång till en egen servicebil. Vi har ett nära samarbete i gruppen, som idag består av 3 personer, och mellan avdelningarna och hoppas att du kan bidra till vår goda dynamik.

Dina arbetsuppgifter

 • Du ansvarar för våra åtaganden gällande installation, service och revisioner av stora kyl- och värmepumpsanläggningar.
 • Utforma serviceplaner och dokumentation kring servicearbetet, samt planera ditt eget arbete tillsammans med kunderna.
 • Projektleda ombyggnadsprojekt hos våra kunder.
 • Ansvara för reservdelshantering till kyl- och värmepumpsanläggningar.
 • Ditt ansvar kan röra allt från inspektioner, mekaniskt montage av delkomponenter, stöd vid driftsättning av nya anläggningar samt avrapportering. 
 • Samarbeta med de ledande maskinleverantörerna på marknaden.
 • Stötta den övriga serviceverksamheten inom rökgasrening. 
 • Arbetet är fritt under eget ansvar och förutsätter resande till energiverk och processindustrier.

Tjänsten innebär ca 40-50 resdagar per år inom Sverige där majoriteten av våra levererade anläggningar finns. 

 Dina kvalifikationer

 • Gymnasie-, sjö- eller högskoleingenjör med inriktning mot drift och underhåll eller motsvarande 
 • Minst tre års erfarenhet från drift och underhållsverksamhet 
 • Erfarenhet från praktiskt arbete är krav och montageledning är meriterande 
 • Kunskap om absorptionsvärmepumpar/kylmaskiner eller kompressorvärmepumpar är särskilt meriterande 
 • Flytande svenska i tal och skrift gärna goda kunskaper i engelska 

Din profil
Du är en serviceorienterad person som sätter kunden i fokus, har hög samarbetsförmåga och som alltid håller vad du lovar. Dina erfarenheter har gjort dig välorganiserad och du är van vid att arbeta självständigt med förmågan att hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Du är vårt ansikte utåt på site och vi söker dig som levererar mervärde till våra kunder. 

Kontakt
För mer information om tjänsten kontakta Mattias Lyckberg 0733 336080 på Intenso Teknikrekrytering AB. 

Välkommen med din ansökan snarast då urval sker löpande!


Om Babcock & Wilcox Vølund AB
Babcock & Wilcox Vølund AB är ett renodlat miljöföretag. Vi levererar högteknologiska rökgasrenings- och energiåtervinningssystem, främst till avfallseldade och biobränsleeldade kraftvärmeverk. Våra processer är främst av typen torr rökgasrening baserad på slangfilterteknik, våt rökgasrening med eller utan rökgaskondensering samt avskiljning av dioxin och kvicksilver. Vi levererar även absorptionsvärmepumpar och absorptionskylmaskiner. Våra projekt är normalt av storleken 10 till 200 MSEK och vi är ett internationellt kraftigt växande företag. Vi erbjuder delsystem och komponenter till hela världen samt kompletta anläggningar främst till Europa. 

Den 1 januari 2017 ändrade vi namn från Götaverken Miljö AB till Babcock & Wilcox Vølund AB. Under de senaste åren har vi integrerats mer och mer med vårt moderbolag Babcock & Wilcox Vølund A/S och vi bygger för närvarande fyra nyckelfärdiga energiåtervinningsanläggningar i Storbritannien tillsammans. 

Babcock & Wilcox Vølund AB ingår tillsammans med B&W Vølund A/S i koncernen Babcock & Wilcox Enterprises Inc. med huvudkontor i USA. Våra kontorslokaler ligger attraktivt på Lindholmen vid Norra Älvstranden med utsikt över Göta älv. Läs mer om oss på: www.gmab.se.