Den perfekta ansökan

1. TÄNK EFTER FÖRST

Innan du sätter dig och formulerar din ansökan - ta dig en rejäl funderare. Vad vill du egentligen? Varför vill du så gärna ha det där jobbet? Skriv en lång lista på argument, och välj sedan ut de bästa när du ska formulera din ansökan.

2. SKIPPA COPY + PASTE

Att skicka ut samma ansökan om och om igen lyser igenom rätt ordentligt, och det är absolut värt besväret att utforma ansökan efter respektive tjänst. Utgå från annonsens kravspecifikation, och motivera varför du är lämplig för jobbet. Personliga saker, om dig själv och dina intressen, kan du ha i ditt CV. 

3. RESEARCH

Gör lite research. Ta reda på saker om företaget som kanske inte framgår i platsannonsen. Om du får komma till en intervju är det en mycket stor bonus om du kan visa att du tagit reda på saker om företaget. Visa att du verkligen vill jobba på just detta företag.

4. BIFOGA BILD...

Var inte rädd för att skicka med ett foto av dig själv. Och det behöver inte alltid vara en snygg studiobild. Men låt inte bilden ta över. Den ska vara ett komplement som ger en personlig touch.

5. ...ELLER EN FILM

Film kan vara ett bra sätt att få sin ansökan att sticka ut. Den behöver inte vara avancerad, att filma med mobilen går utmärkt. Ladda upp filmen på YouTube eller Vimeo och skicka med länken i din ansökan.

Tips! När du laddar upp filmen kan du ställa in att den inte ska vara sökbar, då kan bara den som har länken hitta filmen.

6. TA HJÄLP

Fråga en kompis, släkting eller någon annan du känner förtroende för.

Hur uppfattar de dig?
Vad är dina styrkor och svagheter?

Omvärlden kanske ser saker i dig som du själv inte tänkt på.

7. VAR ÄRLIG

Ibland kan det vara frestande att sminka upp sanningen lite extra när man söker jobb. Gör inte det, det leder aldrig till något bra i slutändan. Den som rekryterar känner större respekt för någon som vågar tala om att hen inte är expert på allt.

8. ÖVA INFÖR INTERVJUN

Tycker du det är jobbigt med anställningsintervjuer? Ett knep är att skriva ned vissa formuleringar och öva in på förhand. Det kan kännas konstigt, men faktum är att så arbetar även de där professionella komikerna som verkar så himla spontana. 

Rådgivning

Som kandidat är du alltid välkommen att ta kontakt med oss. Du kanske behöver några handfasta tips om hur du ska formulera ditt CV eller har frågor om hur du borde göra för att komma vidare i din karriär.

Tveka inte att höra av dig! Vi hjälper gärna till, och alla våra konsulter har tystnadsplikt så du behöver inte vara orolig för att något av det du säger i våra samtal ska spridas.

 

Jobbtips
 

Ange dina arbetserfarenheter samt vilka befattningar och branscher som intresserar dig. 
När ett jobb matchar dina kompetenser och önskemål får du annonsen direkt i din inkorg!

Du slipper lägga tid på att sitta och leta lediga jobb, jobben hittar dig!

Anmäl dig

 

Svårt att skriva CV?

 

På CVkungen hittar du snygga mallar för både CV och personligt brev. De erbjuder mallar  i olika design för att hitta någon som matchar din personlighet och det jobb du ska söka. Fyll enkelt i information som automatiskt lägger sig snyggt under rätt kategorier.
 

Exempel Skapa CV

Mattias Lyckberg
VD

Göteborg
Direkt: 0733-336080

mattias.lyckberg@intenso.se
LinkedIn

Nicole Diener
Regionchef Väst

Göteborg
Direkt: 0735-258686

nicole.diener@intenso.se
LinkedIn

Christofer Dahlman
Regionchef Syd

Malmö
Direkt: 0702-469300

christofer.dahlman@intenso.se
LinkedIn

Maria Ahlén
Rekryteringskonsult

Göteborg
Direkt: 0708-490288

maria.ahlen@intenso.se
LinkedIn

Malou Magnusson
Rekryteringskonsult

Göteborg
Direkt: 0707-588745

malou.magnusson@intenso.se
LinkedIn

Josefine Petersson
Rekryteringskonsult

Göteborg
Direkt: 0702-501429

josefine.petersson@intenso.se
LinkedIn

Alla lediga tjänster