Industrielektriker / Automationstekniker 
Helsingborg

Till produktionen i Helsingborg söker vi en driven industrielektriker / automationstekniker som vill vara med och bidra i verksamhetens vidareutveckling. Tjänsten passar dig som trivs med att arbeta självständigt och i nära samarbete med dina kollegor i teamet, men även med övriga organisationen med målet att utveckla, framtidssäkra och förbättra verksamheten. 

Vi erbjuder
Elcowire Group är en trygg och stabil arbetsplats med bra gemenskap och delaktighet. Bolaget är i ett väldigt spännande skede då man ser positivt på framtiden, samtidigt som du i din roll kommer få vara högst delaktig i verksamhetens moderniseringsarbete.

 

"Jag valde att börja jobba på Elcowire då jag hade hört mycket, mycket gott om företaget, och vid besök bekräftades detta med dem jag mötte. Vidare såg jag en utmaning att få fart på underhållet som varit eftersatt i många år. Vårt mål just nu är att stabilisera produktionen. Detta med hjälp av investeringar, modernisering och förbättringar. Vi har en av de bästa produkterna på marknaden, och det måste vi värna om.

Känslan på Elcowire är att det känns som en stor familj. Alla hejar på varandra. Många har jobbat här i flera år, och det säger en del. Man vill stanna länge. För att medarbetarna ska trivas jobbar vi mycket med säkerhet, och agerar när något känns/är osäkert.

För att trivas i denna tjänst behöver du vara social, positiv och glad. Du tar egna initiativ, är driven, prestigelös och vågar ta i med hårdhandskarna. Du är en lagspelare som har lätt att samarbeta med olika personligheter. "

- Kalle Chridell, Maintenancemanager

 

Arbetsuppgifter
Du blir en viktig länk i driften på gjutlinjen och ansvarar för att se till så att övriga tillverkningslinjer fungerar. I tjänsten ingår att arbeta med nyinstallationer och uppgradering/uppdatering av system och befintliga elinstallationer samt programmering av PLC i maskiner. Felsökning, förebyggande och avhjälpande underhåll på vår produktionsutrustning samt elkonstruktion är också viktiga delar i tjänsten. Du kommer arbeta både självständigt och i team i olika utvecklingsprojekt.

Din profil
Som person är du praktiskt lagd, ordningsam och noggrann i utförandet av ditt arbete samt trivs med att arbeta i ett högt tempo. Du är en självgående och prestigelös person som har lätt för att samarbeta och har ett utpräglat servicetänk. Du har en nyfiken, positiv attityd och ser problem som utmaningar.

Kvalifikationer

  • Elteknisk utbildning
  • Du skall ha några års erfarenhet av att arbeta med el inom industri eller liknande verksamhet
  • Felsökning av industriella processanläggningar
  • Programmering / PLC kunskap inom Siemens eller ABB 
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • MS Office

Meriterande

  • Tyska
  • Sax, bomlift och heta arbete
  • Auktorisation (allmän behörighet)
  • Elkonstruktion – AutoCAD, Eplan 8 electric, El-vis

Start: Enligt överenskommelse 
Omfattning: Heltid 
Arbetstid: Dagtid 
Plats: Helsingborg

 

Kontakt och ansökan
Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Johan Ohlander på 0720-712143.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Om företaget
Elcowire Group bidrar till den globala omställningen till förnybar energi. Elektrifieringen av transporter, utbyggnaden av sol- och vindkraft samt tillväxten av mobil- och datanätverk kräver en modern och effektiv elförsörjning. Elcowire Group är en viktig leverantör av koppartråd, trådar, strandade ledare, profiler och överliggande ledningssystem tillverkade av aluminium, koppar och kopparlegeringar. Elcowire Group består av fyra företag; AB Elektrokoppar (Sverige), Isodraht (Tyskland), Elcowire Rail (Tyskland) och Liljedahl Wire (Kina).

AB Elektrokoppar
Från råmaterial till elektriska ledningar
Med en årlig produktion på 150 000 ton koppartråd är Elektrokoppar en av de största tillverkarna i Europa. Elektrokoppar (Elcowire Group) tillverkar och förädlar valstråd och profiler av koppar, kopparlegeringar och aluminium som används till ledare för elektrisk ström. Produktionsanläggningen ligger i Helsingborg, nära hamnen, vilket också underlättar exporten. Vi drivs av kraften i permanent förbättring - alltid med kunden i fokus. Resultatet är högkvalitativa produkter, tillförlitlighet, uppmärksamhet på detaljer och ett starkt tekniskt partnerskap med våra kunder och leverantörer.