Erfaren projektledare till energi-/processindustrin

Vi söker en erfaren projektledare för våra rökgasrenings- och energiprojekt i Skandinavien, Storbritannien och övriga Europa.

Hos oss erbjuds du ett spännande och utmanande arbete inom internationella process-, energi- och miljöprojekt i en tjänst där du bygger kontaktnät med kunder och leverantörer över hela Europa. Hos oss kommer du att få jobba i en nära och prestigelös teknisk miljö där vi utvecklar varandra.
 
Vill du veta mer om ett av projekten som du kommer arbeta med, följ länken till vår kunds hemsida: http://www.veolia.co.uk/hertfordshire/
 
”Jag heter Henrik Setterstig och började hos BWV AB 2006 som teknisk säljare och sedan 2015 tagit rollen som projektledare. Som Projektledare ansvarar jag för ledning och färdigställande av kundprojekt. Jag ansvarar för att möta kontraktskrav samt att projekten genomförs kostnadseffektivt inom tidplan. I min roll  leder jag ett team om ca 5-8 medlemmar och står i direkt kontakt med kunder, leverantörer, konsulter och entreprenörer . BWV är en arbetsplats där vi arbetar självständigt och i mindre team av mycket kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö.
Det finns goda möjligheter att forma och utveckla sin roll i företaget. Jag trivs i företaget för att jag har kunniga och engagerade kollegor, varierande arbetsuppgifter och arbetar med produkter som bidrar till en bättre miljö.”

Arbetsuppgifter
 • Initiera, leda, planera och genomföra rökgasrenings och energiprojekt till färdig anläggning.
 • Ansvara för att möta våra kontraktskrav samt att projekten genomförs kostnadseffektivt och med hög grad av insyn för kunden.
 • Skapa och se över projektplaner, budgetar, resursbehov, tekniska utvärderingar, riskanlayser, projektrapporter, etc.  
 • Leda och delta i framtagning av tekniska specifikationer och upphandling av utrustning.
 • Vara involverad i försäljningsprocesserna för att skapa bästa möjliga förutsättningar för framgångsrika projektgenomföranden.  
 • Ge input och stöd till utveckling av projekthanteringsverktyg och processer inom företaget
 • Samarbeta med andra projektledare och utbyta bästa praxis
Våra kunder är idag i huvudsak lokaliserade inom Skandinavien, Storbritannien och övriga Europa. Positionen innebär ca 30-50 resdagar per år.
 
Dina kvalifikationer
 • Teknisk utbildning, gärna B.Sc. eller M.Sc.
 • Flytande i svenska och engelska språket, i både tal och skrift är ett krav
 • Minst 5-10 års relevant erfarenhet från projektledning, inom energi- eller processindustrin
 • Har visat ledaregenskaper i form av delegering, förhandling och att kan skapa samförstånd för att samordna projektarbetet till att nå uppsatta mål
 • Erfarenhet av projektledningsverktyg som MS Project, Excel och Word är ett krav
 • Erfarenhet från rökgasrening, installationer av slangfilter/textilfilter är meriterande
Din profil
Du är en driven, ansvarsfull och välorganiserad person med förmåga att prioritera och planera. Dina erfarenheter har gjort dig kostnads- och kvalitetsmedveten och du är van vid att ta självständiga beslut. Rollen kräver en skicklig och dynamisk person med god praktisk erfarenhet och förståelse för både den kommersiella och tekniska sidan av projekt inom energi-/processindustrin.

Kontakt
För mer information om tjänsten kontakta Josefine Petersson 0702-50 14 29 eller Maria Ahlén 0708-49 02 88 på intenso Teknikrekrytering AB. 
 
Välkommen med din ansökan snarast då urval sker löpande!

Om Babcock & Wilcox Vølund AB
Babcock & Wilcox Vølund AB är ett renodlat miljöföretag. Vi levererar högteknologiska rökgasrenings- och energiåtervinningssystem, främst till avfallseldade och biobränsleeldade kraftvärmeverk. Våra processer är främst av typen torr rökgasrening baserad på slangfilterteknik, våt rökgasrening med eller utan rökgaskondensering samt avskiljning av dioxin och kvicksilver. Vi levererar även absorptionsvärmepumpar och absorptionskylmaskiner. Våra projekt är normalt av storleken 10 till 200 MSEK. Vi erbjuder delsystem och komponenter till hela världen samt kompletta anläggningar främst till Europa. 
 
Babcock & Wilcox Vølund AB ingår tillsammans med B&W Vølund A/S i koncernen Babcock & Wilcox Enterprises Inc. med huvudkontor i USA. Våra kontorslokaler ligger attraktivt på Lindholmen vid Norra Älvstranden med utsikt över Göta älv. Läs mer om oss på: www.gmab.se